JW van Bree

De Eshof in Hoevelaken zamelt dozen vol goederen in voor de Voedselbank

19 februari 2024 om 11:35 Maatschappelijk

HOEVELAKEN Voedselbanken in Nederland kunnen de toegenomen vraag naar hulp niet meer aan. Kerk In Actie (KIA) Nederland heeft kerken daarom gevraagd mee te doen aan de zogenaamde ‘Dozenactie Voedselbanken’ om goederen in te zamelen. Protestantse gemeente De Eshof in Hoevelaken is één van de deelnemende kerken.

De gemeente heeft bezoekers gevraagd om goederen aan te leveren om de 25 bestelde dozen te vullen voor Voedselbank Nijkerk. Zondag 18 februari startte de inname van goederen en de inbreng was overweldigend, laat De Eshof weten. ,,Alle dozen zijn gevuld en er zijn nieuwe dozen besteld voor zondag 25 februari.”

DOZEN

Naast het inzamelen van goederen werd ook een QR-code beschikbaar gesteld om goederen voor de Voedselbank aan te kopen. Via die QR-code is inmiddels voldoende geld gestort om nog eens 25 dozen te kunnen vullen, meldt De Eshof.

De dozen worden ingepakt. Foto: JW van Bree.

PRODUCTEN

Aanstaande zondag 25 februari is de laatste dag van de actie. Goederen kunnen tussen 9.30 en 10.00 uur ingeleverd worden in de hal van De Eshof. ,,Inwoners van Hoevelaken en omgeving worden van harte uitgenodigd de broodnodige (houdbare) producten aan te leveren. Er is grote behoefte aan zonnebloemolie, groenteconserven, soep in blik of zak, zilvervliesrijst, volkorenpasta, brinta, muesli, cornflakes, suiker, vis in blik, koffie of thee, limonadesiroop, shampoo, douchegel, tandenborstel, tandpasta, maandverband, deodorant.”

Een bijdrage kan ook worden overgemaakt via onderstaande QR-code. Na afloop van de actie worden alle dozen en het ingezamelde geld overgedragen aan de Voedselbank Nijkerk.